Jadłospis

 
 
 
 
 
 
Jadłospis
16.04-13.20.2018r.
 
 
 
 
 
 
 
Poniedziałek
 
Śniadanie:     kawa zbożowa z mlekiem , herbata z cytryną słodzona miodem , bułka z blachy z masłem ,kiełbasa szynkowa mazowiecka , ogórek zielony , pomidor
Alergeny: mleko , gluten
 
Drugie śniadanie: woda mineralna , marchewka , snacki popcornowe z solą morską ,
Obiad:  zupa wiejska z boczkiem , racuchy z jabłkiem i brązowym cukrem , kompot truskawkowy ,
Alergeny: mleko , gluten , jaja ,
Podwieczorek: chleb pszenny z masłem , tuńczykiem , jajkiem i szczypiorkiem , herbata z cytryną ,
Alergeny: mleko , gluten , ryby , jaja ,
Wtorek
 
Śniadanie: zupa mleczna z płatkami orkiszowymi , weka z masłem i dżemem jagodowym , truskawkowym , herbata z cytryną słodzona miodem
Alergeny: mleko , gluten
 

 
Drugie śniadanie: woda mineralna , mandarynka ,
 
Obiad: zupa cebulowa z grzankami , zapiekanka z kurczakiem , makaronem pełnoziarnistym , szpinakiem i mozarellą , kompot jabłkowo-porzeczkowy
Alergeny: mleko , gluten

Podwieczorek: sałatka owocowa , (banan, kiwi, brzoskwinia , ananas)
Środa 
 
Śniadanie: herbata z cytryną słodzona miodem , chleb z masłem , pasztetem zapiekanym i ogórkiem kiszonym ,Alergeny: mleko , gluten
 
Drugie śniadanie: woda mineralna , jabłko, ciasteczka owsiane z żurawiną ,
Alergeny: gluten
 
Obiad: zupa szczawiowa z makaronem , natką , zabielana , ziemniaki z maslem i szczypiorkiem , podudzia z kurczaka , surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym , serem favita ,kompot wiśniowo-jabłkowy
Alergeny: mleko , gluten , seler ,

Podwieczorek: jogurt pitny – jeżyna z maliną ,
Alergeny : mleko ,

 

Czwartek
 
Śniadanie:  kawa zbożowa z mlekiem , pieczywo pszenne z masłem , pasta serowo-rybna ze szczypiorkiem ( makrela w sosie pomidorowym)
Alergeny: mleko , gluten , ryby , gorczyca
 
Drugie śniadanie: woda mineralna , banan
 
Obiad: zupa krem z białych warzyw , A la gołąbki w sosie ze świeżych pomidorów , kompot wieloowocowy ,
Alergeny: mleko , gluten , seler
 
Podwieczorek: wafel pishinger z powidłem śliwkowym i masą kajmakową – wyrób własny Alergeny : gluten
 
Piątek
 
Śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną , pieczywo mieszane  z masłem, parówka odtłuszczona,
Alergeny: mleko, gluten, gorczyca,
Drugie śniadanie: woda mineralna, kiwi,
 
Obiad: krupnik z kaszą pęczak z ziemniakami, zabielany, makaron z białym serem i wanilią,, kompot truskawkowo-jabłkowy,
Alergeny: mleko, gluten, 
 
Podwieczorek: suszone owoce.